dimecres, de juliol 09, 2008

Què diu que què?

Fa molts dies que estic mandrós, que no escric, que no et dic res, estimat Bròquil. I bé que saps que et penso, i et miro, i em dic: "va, escriu allò que avui pensaves...". Però no. Després no hi ha temps. Perquè és estiu. I l'estiu comporta molta platja, moltes terrasses, molta morenor de pell, i molta menys roba. I unes hormones alterades com els nens 10 minuts abans de sortir al pati... Marededéu.

Dit això, diré més coses (així, tal com em vagin venint al cap):

U) Per començar diré que el Manifiesto per una lengua común (i només he llegit el que sembla ser que diu, que no pas el Manifiesto en sí, tot arribarà) em sembla una presa de pèl digna de quatre manipuladors de merda que no tenen més feina que anar creant partits polítics absurds i fent la punyeta a base de sortir als mitjans de comunicació: lamentable Savater, manipuladora Díez, Pombo mentider. Ala. Queda dit. (Per cert, que en fonamental anuncïa que Telecinco s'uneix al putu Manifiesto dels cullons... Cap problema, seguiré sense veure-la -quan acabi Operación Trunyo, es clar-).

Dos) He viscut en primera persona l'alemana puntualitat i el perfecte funcionament de la Renfa. I pels publicistes aquí deixo el meu eslògan: M'encanta viatjar amb la Renfa, cada dia és una nova aventura.

Tres) Me la suen el Laporta, la seva mare en bikini fent surf, la moció de censura, l'Eurocopa dels pabrots, la Fórmula 1, Güimbeldon i el nou llibre del Ruiz Zafón (entre d'altres).

Quatre) Em posen "palote", em fan trempar, m'exciten (potser en diferents sentits, això sí):

Quatre punt u) L'Stefano Di Battista i el seu nou Trouble Shootin' (i per això viatjaré mil quilòmetres per a veure'l gratuïtament i acompanyat).

Quatre punt dos) La platja de l'Estartit i la paella de La Gola (Oh!! Si Epicur aixequés el cap...! Però aneu-hi jaaa, a què coi espereeeeeu!).

Quatre punt tres) La terrassa del Cata amb els Amics (som gent de bart, nosaltrus, eh, Llupe?)

Quatre punt quatre) Que a l'Ajo li hagin publicat l'article a l'Antiviral Therapy (perquè s'ho mereix, perquè mola, i perquè tot i que no ho demostri, és una mica més feliç avui... i el Pollastret, la Mossa i jo també...).

Quatre punt cinc) L'amistat que he après a tenir amb la Sarah. I no ha sigut fàcil. És encantadora.

Quatre punt sis) El vermut del Tomàtec, la conversa de l'altre nit amb el Tomàtec, les recomanacions del Tomàtec, la vida del dia a dia del Tomàtec, el Tomàtec en sí, el seu suc, la seva amistat amb sense dia ni hora ni data de caducitat.

Quatre punt set) Gana Sandra 5557.

Quatre punt vuit) La sensualitat infinita de la Rihanna, la Ri-hanna, la Ri-han-na, la R-i-h-a-n-n-a. Ho haveu vist? (no cal escoltar-la... pa qué?).

Quatre punt nou) Els acudits de l'Eugenio.

Quatre punt deu) Rodrigo Fresán, La velocidad de las cosas i la seva paranoia paranoide.

Apa, això ja quedaria dit. Així doncs, ens veiem ben aviat, que escriuré un post que em portarà a un èxit absolut i rotund, imparable.

Fins llavors, doncs.

P.D. del punt U) Estimats senyors del Manifiestu del raibols, només dir-los que aquest cap de setmana hem estat amb una amiga alemana a l'Estartit amb tres amics meus catalano-parlants. Resulta que l'alemana no parlava pas el català, però sí el francès i el castellà. Doncs bé, tots, i quan dic tots, vull dir tots, a més d'ensenyar-li paraules en català -perquè en tenia curiositat- hem parlat, sí, sí, (i ens hem entès!) en castellà... Donant-hi voltes, he conclòs que podria ser que a l'escola i a l'Institut, a més de, segurament a la Universitat, en més d'una i de dues ocasions, ens ensenyessin a parlar-lo i escriure'l. Però es clar, això només és una hipòtesi. I com que sóc imbècil, no cal que em facin massa cas. I ja sé què diran: "però és que hi ha un senyor en al nord de Girona en un poble de 230 habitants que no l'enten ni el parla, el castellà, i estem a Espanya i l'idioma comú és l'espanyol...". Queoscalleis, joder.

11 comentaris:

Sergi ha dit...

Podria comentar moltes coses d'aquest post, que dóna per molt, però em decideixo a felicitar a la teva companya Ajo, i a tot l'equip per aquest nou Antiviral Therapy. Ni així li ha canviat la cara? Una miqueta si, no?

Llum ha dit...

Un petit comentari sobre el punt 1:

El meu avi era una mica... com en podríem dir? Torrecollons?

El meu avi sempre va mantenir que ell no parlava castellà i que ell no entenia el castellà, que ell només sabia català. I quan venia la meva família castellana, algú havia de fer de traductor.

El meu avi seria aquest senyor d'un poble del nord de Girona, de menys de 100 habitants, que diu que no entèn el castellà.

Però el meu avi es passava el dia al davant de la tele, mirant programes en castellà. I quan deien alguna gracieta, reia.

Però ell no entenia el castellà, eh!!!

Unknown ha dit...

Megamix de temes Geral; és lo que te estar ambsense ganes i temps d'escriure durant uns dies.

Tremenda la web de La Gola (no l'havia vista).

Prometo fer un post sobre la paella que ens vam pendre un dia de pluja, al porxo de la Gola i on casualment van anar a parar tots els crancs al teu plat ballant una sardana...

Unknown ha dit...

Je je, és estiu, jo també estic mandrós, llàstima haver de currar, puta merda... i haver de mantenir un blog, putos blogs...

Anònim ha dit...

Pierde Chepablo al 5557

Anònim ha dit...

Gana Sandra al 5557??!?!!? Nono, vale. I tant. Si jo tampoc tinc res contra els drag-queens...

Però company, la Rihanna que va aparèixer ahir a OT, sensual? Jodeeeer!

(Entenc la mandra a postejar, però esperem crònica del Tom Waits, si més no.)

lamitall ha dit...

la Rihanna ve per aquestes terres aquest cap de setmana, tu l'acompanyes?

ah, i és cert. el castellà macarrònic que em van ensenyar a col·legit serveix de molt!

Joan Recordà i Pellicer ha dit...

La paella de la Gola. El Vermuth. Les dues Sarahs. N'Eugenio. En Yeral. Na Burni. En Peibols (Guillaume). Totes les Medes del món.

Què en faríem de tants i tants plaers sense l'extraterrestrisme de dits manifestos, de dites mocions de censura, iurocopes amb la eñe i tal. Què en seria de nosaltres sense tot aquest divertimento?

Us estimo! vaig a revifar a n'Andrés Estellés que és estiu i tota cuca viu!

xbzquryg

Anònim ha dit...

¡¡Felicidades Yeral!! Que pases un gran día por tu querida Barna.

Un abrazo,

Iraide

Unknown ha dit...

Suposo que ja l'has vist aquesta samarreta .

Unknown ha dit...

Are you alive ???