dissabte, de juny 28, 2008

Professions que són una putada - 1a Entrega

No sé si la calor o la desidia han fet que estigui molts dies sense escriure, com sense llegir ni comentar masses blogs. Bé, avui torno, amb el cap com un timbal, però torno per fer una reflexió absurda i menyspreable, típica del Bròquil, tot i què espero que sigui, com a mínim, divertida...

Missatge a tots aquells individus/es que han acabat la selectivitat i estant a punt de, o bé començar una carrera universitària o bé aprendre una professió de les de profit, de les de guanyar-se la vida amb dignitat (llegeixis manyà, fonatner, mecànic, fuster -una mica en desús avui dia, a resultes del monopoli IKEístic-, peixeter o barman):

- Ull, ull amb la professió que escolliu que algunes "las carga el diablo".

I això ho dic perquè l'altre dia vam estar fent la reflexió amb uns amics, a mitja tarda i entre cerveseta i cerveseta, de què, algunes professions són molt desagraïdes en el sentit de què, MAI deixes de treballar i la gent, els amics, els familiars, els coneguts i tot, no et deixen viure en pau i descansar i no pensar en el què fas. M'explico: hi ha professions que són una putada i de les grosses perquè MAI pots deixar de ser assetjat per a que col·laboris, i normalment, de forma gratuïtam es clar, en empreses de caire domèstic, fora de l'abast de les teves obligacions, però que si no fas, quedes molt malament i pots arribar a ser titllat de mala persona. Les frases "m'ajudes amb això..." o "em podries mirar allò altre" o "tú que saps de què va, perquè no em..." són les que introdueixen una conversa gens agradable per a (entrega 1):

1.- Informàtics: en bona hora se't va acudir fer-te informàtic. En època de Bill Gates, quan ell estava a la facultat de Informàtica de la Universitat de Massachutes, encara, perquè n'hi havia dos d'ordinadors i no eren precisament un PC o un portàtil com els d'ara... Però avui en dia, que tothom té, com a mínim, un ordinador a casa, si no és que en té 3 o 4 contant portàtils i demés bestioles... Com se t'acut??

- Escolta, Pere, tú que ets informàtic, em pots desintal·lar el Windows Vista i instal·lar-me el XP i de pas m'instal·les un antivirus com deu mana...? Clar que no el tinc l'antivirus, en téns algún tu??

O el clàssic:
- És que al Word em surt un missatge d'error raríssim i no em deixa fer res més... T'ho pots mirar?

- Ah, que téns un ordinador nou? No pateixis el meu fill és informàtic, ja li diré que passi i t'instal·li el Router inalàmbric, que t'obri un compte de correu i de pas que se'l miri i et digui quins programes et convenen...

- Hòstia, que em falla l'internet i em diu que és un problema d'IP... Saps què és això de la IP tu, Pere? Jo només ho relaciono amb Imbècil Perdut, que és el que sóc jo amb els ordinadors... jeje... (a sobre et surten amb brometes, saps?)

Quants informàtics hauran maleït fer-se informàtics només per deixar de tenir ocupades les tardes de dissabte fent feinetes pels amics, coneguts, familiars...

Un Pare Nostre i dos Ave Maries per tots ells.

Andreu, Daniel: us acompanyo en el sentiment.

Amén.

9 comentaris:

Anònim ha dit...

i llavors et surten amb allò de "oh, és que jo sóc programador i, a més, només treballo amb Linux".
quina barra! ;)

per a les següents entregues, apunta: dentista, massatgista i corrector.

Maria ha dit...

Jajajaja!!!! Ben cert!!!

Qui no hagi "utilitzat" mai el col·lega informàtic, que tiri la primera pedra!!!!

Jo estic amb lamitall, una entrega pels massatgistes/físios ha de caure!

Boira ha dit...

jajajja, ja tens raó ja! Tinc una amic informàtic que sempre ho diu!

martí b ha dit...

Jo tiro la primera pedra perquè el meu col·lega no és informàtic, és enginyer multimedia, però en sap més que els dos col·legues que tinc que sí són informàtics, així que tothom abusa d'ell i els altres se'n lliuren. Que no sigui que es fan els tontos, els molt llestos...

Jo també en proposo un per la següent entrega: cuiner. No vegis com van de sol·licitats en eventus multitudinaris i festes majors...

Sergi ha dit...

Totalment d'acord. A més, tot tenim el nostre amic informàtic, i aquest acaba fins la gorra de nosaltres. Però què hi farem, suposo que a la facultat, a primer curs, els adverteixen d'això, per si es volen retirar llavors. Ara que, coincideixo amb el que diu la lamitall, ara els cabrons tots treballen amb Linux, i no poden encarregar-se dels ordinadors dels pobres primitius que encara anem amb Windows.

proudemax ha dit...

Això als metges també els passa...

Jo visc amb una metge que sempre fa el mateix símil: diu oi que si un dia se t'espatlla el cotxe a les onze de la nit no aniràs a casa del germà de la teva cunyada, trucaràs a la porta i li demanaràs "si us plau, escolta, que pots sortir un moment a arreglar-me el cotxe, és que se m'ha espatllat, serà un segon, com que ets mecànic..."

oi que no?

i a sobre de gratis

oi que no?

doncs amb els metges tampoc, collons!

Que una cosa és una urgència, i l'altra és que ta mare et truqui perquè a una amiga li fa mal el cap.

Doncs que vagi al metge, no?

En fi, he parlat en boca seva, però jo també ho penso.

vinga!

Marc ha dit...

Com a part afectada puc assegurar que es durissim!!! pero hi ha situacions molt més surrealistes que les descrites, les pitjor:

- el meu ordenador te ALGO! arregla-m´ho!
(que potser aneu al metge i dieu que us fa mal ALGO??? una mica d´informació estaria molt bé!!!)

- el meu ordenador va molt lent, fes que vagi mes rapid...
(i et trobes un ordenador de fa 6 anys, amb windows98 carregat fins als topes de programes i virus, hem sentit a parlar de la paraula ACTUALITZACIÓ??)

(i per acabar una de bona que m´ha arribat a passar)

- El meu ordenador no engega... (i trobar-se que esta desendollat!!! te collons la cosa!!!)

Només un consell, ja que el vostre estimat amic/ga no us cobrarà, convideu-lo a unes birres o a un sopar... almenys és el que exigia jo....

Trinxaraire ha dit...

Jo estic d´acord amb la teva apreciació, però com que sóc a l´altre costat, ho negaré tot.
Jo aprofito els coneixements dels meus amics per que em sol.lucionin els meus petits problemes domèstics, aixó si, sempre tenen una cerveseta fresqueta i una partida a la play de franc !!!
Si és que sóc massa bó i tot amb ells.

Txari ha dit...

Jur, jur... m'estic imaginant que algú em truca a les tantes de la matinada per dir-me "Escolta, vull fer un estudi amb pacients i no sé si necessito l'autorització de l'Agencia Espanyola del Medicament. Tu què en penses?".

Seria catxondo...