divendres, de març 14, 2008

De fracàs en derrota i tiro perquè em toca! (crònica d'una derrota anunciada)

"El éxito es la habilidad de ir de fracaso en fracaso sin perder entusiasmo"
Winston Churchill
Si anem al diccionari trobarem:

fracàs
[1803; de fracassar]
[ pl -assos ] m Resultat del tot dolent, desastrós.

derrota
[1460; v. derrotar]
f 1 Fugida en desordre d'un exèrcit vençut. La cavalleria posà en derrota les tropes enemigues.
2 p ext 1 El fet d'ésser vençut un exèrcit. La derrota dels catalans i els occitans a Muret.
2 La derrota de la Lliga en les eleccions del 1931.
3 MAR 1 Camí que segueix una nau per anar d'un lloc a un altre.
2 Carta nàutica.

I llavors diré que anit el meu exèrcit va ésser vençut i que derrotat, vaig anar cap a casa una mica capcot. Res de cartes nàutiques ni d'eleccions del 31. Només incomplertes i inocents mostres d'amistat quotidiana. Viatges a través dels ulls, de les mans. Misericordioses veus des del fons del cervell emocional. Rius de dopamina, serotonina a dojo. I diferents opinions. I massa bellesa junta. I masses suors. I massa gintònic amb poc gin i molt tònic (que aquests alemanys escatimen d'allò més... i més quan hi ha Doppeldecker!).

El Zauberberg va ser un riu de llàgrimes invisibles, una banqueta plena suplents. Al camp només hi havia l'àrbitre que esbojarrat anava traient tarjetes grogues i vermelles a tort i a dret.

Nevertheless, ja et dic ara estimat Bròquil, que l'entusiasme no el perdo mai, per a res del món. Ale. Clarqueno! I que trobaré a la Maga. I llavors cridaré més fort, encara. El meu èxit arribarà d'aquí quatre dies, quan s'alinein la Lluna i Mart i Saturn giri cua i torni a la fleca on creu, s'ha deixat les claus de casa.

Tot és qüestió de la cosmologia i dels Déus 1 i 2 que inexistents, ho regeixen tot a ritme de "no-deixa'm-a-mi-deixa'm-a-mi-que-tu-la-lies-fixe".

I ull que demà ve el Soul Explosion a Stuttgart amb el DJ King Dynamite:

A l'entrada es veu que hi ha un cartell que adverteix: "No, les cinc negres fantàstiques no han pogut venir avui però han vingut unes amigues seves que són molt simpàtiques i ballen d'allò més bé. A gaudir!".

Una abraçada amb llengua per totes i tots els perdedors del planeta!

7 comentaris:

Anònim ha dit...

Mola la frase del Churchil. A mi me n'està venint una sobre l'èxit, les derrotes, els perdedors i trobar la Maga. La conclusió seria alguna cosa com que calen derrotes prèvies, i que només els perdedors trobaran la seva Maga. No sé, no m'acaba de sortir, però el concepte el tinc clar. ;-)

Boira ha dit...

Bé, si has fracassat és senyal de que ho has intentat. Ja saps que si no ho intentes no ho aconseguiràs mai. Tots em estat derrotats algun cop, així la victòria sempre és més dolça.

Anònim ha dit...

Churchill no ho diu però la frase no és ben bé seva. Stevenson, el de L'illa del tresor -no podia ser d'una altra manera-, va deixar dit una cosa així com que la nostra missió en aquesta vida no és triomfar sinó continuar fracassant amb entusiasme i alegria.

Sergi ha dit...

Em quedo amb que no perds la il·lusió i les ganes. Mentre sigui així no estaràs derrotat del tot i encara tindràs corda. Has considerat un canvi d'estratègia?

Anònim ha dit...

ets tot un i tot un és exèrcit. quina merda quan passa això. l'exèrcit, tot un, torna cap amunt mirant la lluna creixent.

i si la lluna creix és senyal que estem de pujada! (de pujada d'ànims, vull dir.)

i dels fracassos ens en riurem ;)

Miris ha dit...

que no cunda el pànicooooooooooooooooooooooooooooooooooooooo!!!
alehoop!!!!
muaks!!!

proudemax ha dit...

Merci per l'abrasada!

(I ho he escrit amb S expressament)

Viel Glück!