dimarts, de setembre 11, 2007

Hyvää pääsiäistä!

Benvolgut Bròquil,

Feia temps que no em dirigia a tu així, amb cortesia, de forma epistolar i directa. Feia dies que no et posava massa atenció.

Aquí estic altre cop, disposat a servir-te, disposat a mimar-te. Ara bé, t'he d'advertir d'entrada que encara hauràs d'esperar uns dies més, fins diumenge com a mínim, per tenir-me al 100%, degut a que demà, sí, sí, com ho has sentit, demà, marxo a Helsinki. Helsinki, capital de Finlandia, del fred, del vodka i del Cercle Polar i tota la pesca. Sí. Hi ha una amiga bioquímica que ronda per allà fent una estada en un laboratori i amb la Julia, la sevillana, vam trobar uns bitllets baratíssims per volar des de Frankfurt. Qui es podia negar a acompanyar la Julia a veure la Cristina a Helsinki? Doncs ningú, Bròquil, ningú. I ja et dic, si aquí a Würzburg fa fred, no vull ni pensar en el que farà a Helsinki... Tot i això, l'escalfor, el "salero" i la "gracia" de la meva Julis em faràn passar tot el fred. No penseu malament però... que el meu jefe del laboratori a Barcelona em deia ahir "a veure si faràs un mênage a trois" i tampoc és això, Bròquil, tampoc és això... Jo el que vull és fer-li un petonet a un òs blanc d'aquells que corren per allà, o al ren del Pare Noel, el del nas vermell (Rudolf, l'homosexual, com deia aquella famosa carta de Gomaespuma).



Ah, abans de marxar, t'ensenyo el magnífic abric que em vaig comprar ahir especial pels freds gèlids del nord. Vaig preguntar expressament a la botiga "pero este sirve pa ir a Helsinki o es de esos de frío de Soria... porqué sinó se lo va a comprar su tía-abuela". I té mèrit perquè li ho vaig dir en alemany. De debó que vaig comprar l'abric parlant només en alemany, bé, el botiguer en alemany i jo anar fent que sí amb el cap (que és un alemany més rupestre però, al cap i a la fi, gairebé tot l'alemany que sé).

Heus aquí l'abric:



Sehr schön, eh?? Maco, maco. Marró fosc. Ja sé, la foto és lamentable però...

I ja sé que t'estaràs preguntant què cony és aquest títol. Doncs molt bé no ho sé, seria alguna cosa així com "happy easter" en anglès, però és que no pots negar que és impressionant: sis as i 6 dièresi... Mare meva! I jo que pensava que l'alemany era complicat...

Així doncs, m'acomiado en finès fins diumenge: Hyvästi!!

14 comentaris:

Lluna ha dit...

Bon viatge!!!

Helsinki, quina enveja!

Sergi ha dit...

No em voldria equivocar, però hi ha ossos polars a Finlàndia? En tot cas, compte, que tenen molt mala llet...

Bon viatge, Caníbal, porta'm un iman de nevera, home...

Miris ha dit...

bon viatge i records a la Cristina!!!
Fins aviat bandarra!!
Petons

Anònim ha dit...

Uau, que xulu aquest puestu on vas! Dona molts records a Santa Clos (el ministre d'Indústria finlandès...)

Anònim ha dit...

Agkaroosu, jo per aquí plorant el Pavarotti com tothom i tu a Helsinki!.. Ente llàgrimes (pel que te dige) llegí que marxaves? Cabró quina vida. Però, superat el meu dolet vull dir que vigilis el típic refredat nòrdic, que tu tens molta “propensa-querencia” del tema. L’abric que t’has comprat, com a molar ja mola ja , però vols dir que t'abrigarà prou. No estaria de més que t’emportessis el sersei (aquell de color fúcsia que et queda tant mono).. Vigila amb els corrents d’aire que al Cercle Pollar tenet fama de molt traïdors. De foques millor que no en mengis res, ni els bigotis (son pur colesterol del xungu i a sobre cares pq estant en extinció). Tampoc mengis polos,. massa freds per allà , ni chuches en general . Pel demés fes el que et demani el cos i “ante la duda Fooooll..” però sempre amb barretina nova (son desechables saps). Pel demés res, condueix per la banda que toqui en aquell país, ves sempre per l’ombra i segueix caminant por el “lado más salvage de la vida.. chu-chuchú, chuuuchu-chuchú". Au vinguenva, Àpali guapu que et vagi molt be. Tatimu agrkarossu.Besus.

Txari ha dit...
L'autor ha eliminat aquest comentari.
Txari ha dit...

Ha de ser un xoc molt bèstia anar d'Alemanya a Finlàndia directament, sense parar enlloc on puguis acostumar-te a sentir vocals en la justa mesura, ni tant ni tant poc!!

Dein Mantel sieht ziemlich warm aus, aber das wichtigste ist, dass es sehr shön ist!!

Unknown ha dit...

Arribes a currar a tres quarts de quince, pires de viatge entre setmana... tu desgraves al currro, oi ????

Er Savi ha dit...

Magnífica xupa, és marrona? Que te la paguin que és bona!!!
Potser passes fred, diuen, però l'abric és mestupendu!

Aaaaats ha dit...

Primu preciós:

molt bon viatju i tapa't que entre les teves al.lèrgies i el fred de les finlàndies t'agafen angostipats i moquets!!!

apa salmonet ahumado, un petó gegant*

Anònim ha dit...

Sóc en Ferrandis

Hel sin kin,gran grup de fusion rock pop javi del més metal...Pos oju amb el crepuscul que te molt de bandarra...i cuidadin amb el rudolf que amb el crepusCUL es monten unes menage a totes i tots, que deixan tota Finlandia a les fosques... Apa Gardo...ke tu lu pasis benne! AXARRANCAT i sobretot...agarapokinfits

Anònim ha dit...

A passar fred! I som tot just setembre, això no pot ser bé per un climameditarraneru com tu.

Records a la Cristina i no rajeu massa tots dos de lo impresentables que som els bioquímics, que abans anàvem a visitar qui fos i ara no ens hem molestat en pillar uns dies de les vacances d'estiu per venir a veureu's...

Per quant tornis, un regal, apunta:
"luju"

Anònim ha dit...

A Helsinki hi vaig perdre una lentilla, la vaig recuperar a Moscou, i mentre me'n tornava cap a Itàlia un ós polar es feia la manicura al seient del costat de l'avió. I tu que diràs: què significa aquest comentari? I bé, la mateixa perplexitat tinc jo quan veig des del google analytics que algú em llegeix des de Helsinki!
Una abraçada (i agafa una rebequeta que a Helsinki, quan el sol es pon, s'agraeix)

Anònim ha dit...

jeje sóc de Finlàndia, si visc aquí a Catalunya ja fa 2 anys .. expressió 'hyvästi' és molt fort, vol dir com 'adéu per sempre', no ho utilitzes amb ningú que t'agrada :)