dilluns, d’abril 14, 2008

10 conseqüències de la sequera a Catalunya

Emulant-plagiant a José A.Pérez, de Mi Mesa Cojea
Dedicat a ell per la inspiració…

1.- Com a conseqüència de la sequedat extrema del sòl, les línies divisòries entre Catalunya, el sud de França, Andorra, Aragó i la Comunitat Valenciana, cada cop seran més prominents arribant a trencar-se i alliberant Catalunya de l’opressió física en què està sotmesa. Catalunya passarà a anomenar-se Illa Carod-Montilla però seguirà depenent de Madrid.

2.- Montilla, un cop havent-se assegurat que el seu nom figura a la nova Illa apareguda de l’escissió de Catalunya de la resta de la Península, haurà de dimitir degut a la tremenda pressió i les queixes dels ecologistes encapçalats per Imma Maiol, afectada de cirrosi. Com en Saura i molts militans d’Els Verds, en defensa de l’ecologisme i per pal·liar els efectes de la sequera, hauran deixat de beure aigua passant a prendre només begudes amb un percentatge d’alcohol del 40 al 70. La nova presidenta de Catalunya serà Carme Chacón.

3.- Un cop al govern, la primera mesura que prendrà la presidenta Chacón serà obligar a que totes les dones que hagin de trencar aigues tinguin cura de guardar-les en un pot i reutilitzar-les (a poder ser, diverses vegades). El seu lema? “M’ho ha dit el Jose”.

4.- Degut a que a les dutxes de les platges (incloses les del Segrià, el Pallars Sobirà o la Terra Alta) no hi haurà subministrament d’aigua, als bars i restaurants de primera línia de platja s’hi podrà, per llei, entrar en xancletes, banyador i samarreta de tirants aka “imperio” i/o sense samarreta. Els turistes alemanys i anglesos no notaran cap diferència. Amb la sorra acumulada a les terrasses dels bars, a més, els joves s’aficionaràn a la petanca que passarà a ser l’Esport Nacional, desbancant l’Hoquei patins.

5.- El riu Ter i Llobregat passaran a ser dos immenses pistes de half-pipe i degut a això el skate es posarà tant de moda a l’Illa Carod-Montilla que aquesta serà el destí predilecte dels estadounidencs amants d’aquest esport. Per fi, als E.U.A. se sabrà on és Barcelona, Manresa, Vilanova i la Geltrú i Castellfollit de la Roca.

6.- La gespa del Camp Nou s’importarà cada setmana d’Holanda per a jugar la lliga el cap de setmana. Això costarà tants diners al Club que haurà de demanar un prèstec a Unicef. El Sr. Unicef estarà liat a l'Àfrica amb uns assuntus i no escoltarà la petició. Llavors el Barça es veurà obligat a vendre Messi, Bojan, Pujol i Xavi a preu de cost. Amb un presupost ridícul, Quico Pi de la Serra serà el nou President i Josep Maria Puyal, el nou flamant entrenador. Amb ell tornarà Urruti a la porteria i Aloisio a la defensa. L'equip quedarà vint-i-una vegades segon a la Lliga i serà eliminat de la Champions exactament vint-i-una vegades, quinze vegades pel Manchester United i per més de 6 gols en contra. Tot plegat ho narrarà per Catalunya Ràdio, i amb un estil més que peculiar, Quimi Portet.

7.- Misteriosament, molts aficionats al golf seran trobats morts en camps desèrtics de les afores de Barcelona amb el sand wedge clavat en l’orifici anal. El forense dirà que té hora al podòleg i que no pot encarregar-se del cas. La investigació resoldrà que no está el horno para “hoyos”.

8.- Mai més serà vist un mosquit tigre. A les oficines es parlarà de la seva extinció durant 5 o 10 minuts, després es tornarà al tema de conversa inicial: la 52ª edició d’OT.

9.- Viladrau i Caldes de Malavella passaran a anomenar-se Birradrau i Caldos d’aquella Vella, respectivament. Com el nom indica, la primera empresa dedicarà els seus esforços a produïr una cervesa que, tot i ser molt gustosa i apreciada, mai arribarà a poder fer la competència a les campanyes de màrqueting d’Estrella Damm (en altres paraules, mai sortirà en primer pla a El Cor de la ciutat al Bar del Peris a les 9 del matí, mentre l’altra gent pren cafè i croissant…). La segona, deixarà d’embotellar aigua del manantial de Caldes per a passar a fer pastilles concentrades pel caldo fent la competència directa a Avecrem que, aprofitant l’avinentesa, crearà una nova línia de pastilles amb gustos exquisits (com la pastilla de foie a les fines herbes).

10.- Per subministrar l’aigua de boca a la població de l’Illa, des del govern s’insistirà en el transvassament d’aigua del Roine. Sarkozy posarà com a condició que la Carla Bruni presenti el nou Telenotícies vespre. Tot i el vist-i-plau de Ramón Pellicer (a qui li brillaran els ulls quan coneixerà la notícia…), Chacón i la Corporació Catalana de Ràdio i Televisió s’hi negaran en rotund. Finalment, l’aigua es comprarà a través d'Amazon.com i arribarà dels llacs de Suècia i Noruega per Seur, un dilluns al matí. El dimarts al vespre s'haurà de fer una nova comanda.

13 comentaris:

Sergi ha dit...

Ens espera un futur molt negre, sobretot si en Quico Pi de la Serra és el nou president del Barça.

Un post genial, esperem que aquest problema es solucioni aviat.

Unknown ha dit...

Com a mesura per apaivagar els ànims de la plebe en Govern Insular de Catalunya nomenara en Yeral cronista oficial, ell redactarà la transició cap a una monarquia absolutista i socialista (?!?) encapçalada per Carme I de Catalunya i XXV d'Esplugues. El llibre passarà a la història del país com a les Cròniques Optimistes o Cròniques de Yeral. Yeral serà objecte de tesis i d'estudis de literatura comprada en els quals Bernat Desclot quedarà com un amateur. En honor al cronista Yeral el Pati dels Tarongers va passar a ser el Pati dels Broquils, i va esdevenir l'únic lloc on aquella planta podia ser observada fet que es va extingir degut a la sequera. Pere Codonyat es mantingué com a corresponsal de TV3 a Perpinyà fins al final dels seus dies.

miquel ha dit...

El punt 9 s'hauria d'allargar amb més nous topònims, és francament divertit. Tot el post. La conseqüència primera fa pensar en aquell poema de Foix: http://ca.wikipedia.org/wiki/Imatge:Poema_de_Catalunya_JV_Foix.jpg

Gem ha dit...

Yeral, despres de plorar hores i hores, per fi unes rises! Ets genial! Et trobo a faltar guapo!

lamitall ha dit...

lu més fomut és que la meitat de coses que dius poden ben bé ser veritat d'aquí a quatre dies...

boníssim!

(ah, i serà Caldos de Maravilla, no oblidisque manaran els sociates)

Zincpiritione ha dit...

Altu!!!!! Què vol dir aixòs de l'enquesta d'aquí al costat d'un concert al Camp Nou...amb la Núria Feliu i la Marina Rossell...??? Demano, no, exigeixo un aclariment, no, una disculpa. Perfavort, home, que la Feliu és una senyora, no me la barregis amb segonsquí! :P

APV ha dit...

Empesos per la ràbia, el famós i poderós gremi d'afinadors de pianola provocarà una terrorífica revolta que posarà en peu de guerra tota la població de Gerri de la sal, sota el lema "pianola no és juanola, no se'ns mengeu" recorreran quilòmetres de marxa destructiva per la nació provocant que altres colectius indispensables (catadors de Petazetas, ajustadors de parabòliques pirata i tècincs de neteja de "Solan de cabras") s'uneixin a ells.

Poc a poc el país serà remodelat per aquesta nova i violenta màfia, i al final ens convertirem en... Marbella.

Yeral ha dit...

Xexu, el futur és negre si no hi ha aigua... Com farem els glaçons pel gintònic?

Fonamental, gràcies per les teves paraules, però... no exageres una mica? Jej... Cròniques de Yeral (podria ser el nom del meu nou blog).

L'altre, no he pogut llegir el poema de Foix... però insistiré a buscar-lo, si dius que t'ha recordat el post...

Gemma, jo també et trobo a faltar... ya tu sabes, míja!

Lamitall, esperem que tot quedi en un post amb to de mofa i RES d'això passi, per favort. Caldos de Maravilla millor, tens raó.

Zinc, demano disculpes... En realitat era expressament provocador per tu, per veure què deies... ;)

sr.amanyaga-tòtils, la seva reflexió és ben bona... podríem afegir-la com a punt 11. I sí, estem a un o dos passos de ser Marbella.

miquel ha dit...

La viquipèdia inclou una fotografia del poema, a veure si així el pot veure: http://ca.wikipedia.org/wiki/Josep_Vicen%C3%A7_Foix_i_Mas

Txari ha dit...

Què tal el nitrogen líquid, pel gin tònic? Amb el martini crec que casen parfectament.

He rigut moooolt!!

Yeral ha dit...

Ara sí, l'altre, l'he vist, i visualment, és exactament el punt 1 de les conseqüències de la sequera... Jejeje...

Txari, quan de temps!! Guapa!! Pensaré en això del nitrògen líquid... Una abraçà! (que aviat sóc per Can Puti, eh?)

Maria ha dit...

mira la bústia d'entrada!!

;)

Miris ha dit...

Bonissim!!! jejejeje!!!
tant de bo tots els problemes xungos els afrontem amb tant bon humor!!
yeral, que s'et troba a faltar!! torna ja de rurur i vine cap a aqui, home, que enyoro la mitjana al cata els diumenges al vespre!!!!
un petonas borinot!!